Βιογραφικό

Αργυρώ Λεντούδη - Πρόεδρος
Γεννήθηκα στο ακριτικό νησί της Σάμου, όπου και παρέμεινα μέχρι τα 18 μου έτη. Σπούδασα στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα με τις σπουδές μου επέλεξα να εργαστώ για να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία, συντομότερα. Το 2004 μετά το πέρας των σπουδών μου, ξεκίνησα να εργάζομαι στην Αθήνα στον Ναυτιλιακό Κλάδο και ειδικότερα σε θέσεις που σχετίζονταν με τις οικονομικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, για δυο έτη παρακολούθησα ένα Μεταπτυχιακό στον τομέα των Ναυτιλιακών σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Περαιτέρω, έχω συγγράψει και εκδώσει μια σειρά βιβλίων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα παιδικό βιβλίο. Η εν λόγω ενασχόλησή μου με την συγγραφή με έφερε σε επαφή με πολλούς αναγνώστες, με τους οποίους αναπτύχθηκε σταδιακά μια σχέση σεβασμού και αγάπης, καθώς ολοένα και περισσότεροι έβρισκαν κοινά σημεία αναφοράς με τα βιώματά μου, αλλά και τις επιδιώξεις μου όσον αφορά το καθήκον υπηρέτησης του ανθρώπου. Με αφορμή τα βιβλία μου – και όχι μόνο – και αποκτώντας διαρκή επαφή με όλο αυτό τον κόσμο, συνεχώς προέκυπταν αναφορές στην έννοια της συλλογικότητας, και αυτό ακριβώς υπήρξε το κρίσιμο σημείο
ενεργοποίησης της επιθυμίας μου να ασχοληθώ με τα κοινά.
Η απόφασή μου να ιδρύσω την ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ, βασίζεται σε ισχυρό θεμέλιο λίθο, που υπηρετεί τον Άνθρωπο και μόνο. Το όραμα για μια ανθρωποκεντρική πολιτική παράταξη, στην οποία τιμώνται η Ελεύθερη Βούληση, ο Λόγος και η Συλλογικότητα, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά. Η προίκα, που κουβαλά από τα γενοφάσκια της η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ, είναι ότι επιθυμεί να φέρει και να εκφράζει την λαϊκή εντολή και μόνο. Την Λαϊκή Εντολή, που αιτείται πιο δυνατά από ποτέ, ένα Κοινωνικό Κράτος Δικαίου με ισότιμες ευκαιρίες και πάνω από όλα Φωνή Κοινής Λογικής και Σεβασμού προς κάθε άνθρωπο.

Ιδρύοντας την ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ, το αίσθημα ευθύνης μεγαλώνει. Παράλληλα όμως, μεγαλώνει και το όραμα για την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, μέσα από την σφυγμομέτρηση των αναγκών των ανθρώπων και συνεχή διάλογο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο