Υγεία: Πρόληψη, Θεραπεία και Μετανοσοκομειακή φροντίδα

23 Μαρτίου 2023

Στην Αναδιάταξη, η Υγεία δεν είναι προϊόν προς εκμετάλλευση. Είναι ένα αγαθό, που αφορά όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την ευημερία μας. Η δομή και η λειτουργία ενός Συστήματος Υγείας, πρέπει να αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς.

Όραμα μας είναι ένα ισχυρό δημόσιο ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας.

Σκοπός μας, η εξάλειψη κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση υπηρεσιών υγείας, η μείωση των επιπλοκών της υγείας των συνανθρώπων μας και εν τέλει ο εξορθολογισμός του κόστους υγείας, κρατώντας όμως υψηλά τα επίπεδα παροχής υπηρεσιών.

Στόχος μας, είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και μετανοσοκομειακής φροντίδας υγείας. Με βάση αυτό το τρίπτυχο, οι προτάσεις μας είναι :

 • Επανασχεδιασμός υγειονομικού χάρτη (στη βάση νέων Δήμων), έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως όλοι οι κάτοικοι της χώρας.
 • Δημιουργία ισχυρής, πλήρως στελεχωμένης και εξοπλισμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στα πλαίσια αυτής, δημιουργούμε για πρώτη φορά, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής.
 • Δημιουργία ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη κλινικών μελετών. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων για το ΕΣΥ, κυρίως όμως θα εξασφαλίσει πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, που αυτή τη στιγμή βρίσκει κάποιος μόνο στο εξωτερικό.
 • Διαχείριση ΜΕΘ και μόνιμη στελέχωση αυτών.
 • Αύξηση μισθών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσλήψεις για την κάλυψη κενών.
 • Αλλαγή τρόπου λειτουργίας εφημεριών, έτσι ώστε να μην οδηγείται σε εξάντληση το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
 • Διοικήσεις νοσοκομείων, ανεξάρτητες από την εκάστοτε κυβέρνηση και με βασικό κριτήριο διορισμού, την εξειδίκευση στον κλάδο.
 • Ενιαίο ψηφιακό σύστημα σύνδεσης νοσοκομείων και ιατρών, ταυτόχρονα με δημιουργία ψηφιακού φακέλου ασθενούς. Παρέχεται έτσι άμεση πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς από οποιαδήποτε νοσοκομείο της χώρας, μειώνοντας χρόνο και κόστος όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για το ίδιο το Ε.Σ.Υ.
 • Δημιουργία εξειδικευμένων κέντρων φροντίδας ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ, αυτισμός, κλπ) αλλά και κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών στο σπίτι.
 • Διεύρυνση χρήσης Τηλεϊατρικής και χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.
 • Δημιουργία, για πρώτη φορά, μονάδων μετανοσοκομειακής φροντίδας.
 • Επανασχεδιασμός και εκσυγχρονισμός μονάδων ψυχικής υγείας και δομών απεξάρτησης.
 • Δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής καταγγελιών και παραπόνων, ασθενών και προσωπικού, προκειμένου να επιλύονται άμεσα και να μην επαναλαμβάνονται.

Δείτε Περισσότερα

Τομέας Κοινωνικής Ευθύνης: Ανάδειξη ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό, δομές και θεσμικό πλαίσιο για τα Άτομα με Αναπηρίες

Τομέας Κοινωνικής Ευθύνης: Ανάδειξη ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό, δομές και θεσμικό πλαίσιο για τα Άτομα με Αναπηρίες

«Η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ επιθυμεί πρωτίστως να ακούσει τη δική σου φωνή και να της δώσει το απαραίτητο βήμα να εκφραστεί!» Αυτό είναι δέσμευση. Και παράλληλα το κάλεσμά μας προς τον καθένα ξεχωριστά προκειμένουνα γίνουμε όλοι Ενεργοί Πολίτες, και, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά...

Οι θέσεις μας για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας: Επιστροφή στον Δήμο

Οι θέσεις μας για τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας: Επιστροφή στον Δήμο

Η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ βρίσκεται σε συνεχόμενη ενημέρωση από εκπροσώπους Τύπου της εκάστοτε αρμόδιας Υπηρεσίας και Υπουργείου, για τον αριθμό των πυροσβεστικών οχημάτων, τη διαθεσιμότητα και την συντήρηση των ειδικών αεροπλάνωνκαι ελικοπτέρων για τα μέτωπα της φωτιάς, την...

Δασικές Πυρκαγιές, ο ρόλος των Δασαρχείων και η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων εως σήμερα.

Δασικές Πυρκαγιές, ο ρόλος των Δασαρχείων και η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων εως σήμερα.

Από το καλοκαίρι του 1998 με τον Νόμο 2612/1998, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέλαβε και την ευθύνη συντονισμού και κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, την οποία μέχρι τότε κατείχε η Δασική Υπηρεσία. Σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου, από το έτος 2000 και μετά, σταδιακά, η...

Μετάβαση στο περιεχόμενο